Top 5 | Christelijke films over vergeving

Iemand vergeven kan een flinke worsteling zijn. Het thema vergeving wordt dan ook vaak gebruikt in films omdat het de dramatische kant van het leven laat zien. De ander vergeven voor de pijn die ze jou hebben aangedaan of juist jezelf vergeven voor de fouten die je hebt gemaakt. In deze top 5 christelijke films over vergeving kun je ontdekken welke rol God kan spelen in het leren vergeven.

1. Woodlawn

Met: Sean Astin, Nic Bishop, Sherri Shepherd en Jon Voight
De waargebeurde film Woodlawn gaat over Tony Nathan, een talentvolle American Footballspeler. Hij heeft het niet makkelijk op zijn school, Woodlawn High School in Alabama. Nadat de rassenscheiding is opgeheven neemt football coach ook zwarte spelers op in het team. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. De komst van voorganger Hank Erwin zorgt voor een radicale omslag binnen het team.

2. Unconditional

Met: Lynn Collins en Michael Ealy
Crawford is gelukkig getrouwd en woont op een ranch met haar lievelingspaard. Als schrijfster en illustrator vertelt ze verhalen uit haar kindertijd. Maar haar leven neemt een dramatische wending als haar man wordt vermoord door zinloos geweld. Ze verliest alle hoop en haar geloof.

3. God bless the broken road

Met: Lindsay Pulsipher, Makenzie Moss en Andrew Walker
Deze film gaat over verlies, rouw en vergeving. Amber verliest haar man in de strijd in Afghanistan en moet nu alleen voor hun dochtertje zorgen. Ze is boos op God en worstelt met haar eenzame bestaan. Dan komt autocoureur Cody om de hoek kijken en brengt weer kleur in haar leven en geloof.

4. I Can Only Imagine

Met: Dennis Quaid en J. Michael Finley
Deze film is gebaseerd op het leven van leadzanger Bart Millard van de christelijke band MercyMe en vertelt het verhaal achter hun grootste hit ‘I Can Only Imagine’. Bart groeit op met een alcoholische vader en wordt in de de steek gelaten door zijn moeder. Als hij tijdens een zomerkamp over God hoort, krijgt zijn leven een positieve wending. Zijn vader moet echter niets hebben van deze radicale verandering en zijn muzikale ambities. Dit lied heeft Bart in 10 minuten even snel in de tourbus geschreven en gaat over zijn vader en zijn ontmoeting met God.

Luister hier het lied I Can Only Imagine.

5. War Room

Met: Priscilla Shirer, T.C. Stallings, Karen Abercrombie, Alex Kendrick en Beth Moore
Gebed is een krachtig wapen. Tony en Elizabeth lijken het voor de buitenwereld voor elkaar te hebben. Mooi huis, prachtige dochter en leuk werk. Maar niets is wat het lijkt. Binnenshuis is er vaak ruzie. Elizabeth is radeloos. Dan leert de juffrouw Clara kennen die haar leert bidden. Elizabeth besluit niet langer te vechten tegen haar gezin maar voor hen te gaan bidden. De verandering in Elizabeth gaat niet onopgemerkt voorbij maar of Tony daar nou zo blij mee is?

Niet alleen christelijke films over vergeving zijn boeiend om te kijken. Check hier deze top 10 van films over vergeving.