Artikelen over bidden

Start | Artikelen over bidden

Wat-is-vasten

Wat is vasten? 

Afvallen, spiritueel op een hoger niveau komen, iets van God willen ontvangen; er zijn eindeloos veel redenen om te vasten. De reden verschilt per persoon en ook de manier waarop…

Gebed van Jabes

Heb jij wel eens van Jabes gehoord? Of over het gebed van Jabes? Niet gek als je het nog niet kende. Je leest er zo overheen in de Bijbel. In…

Hoe moet je bidden? Lees deze 12 tips!

‘Ik weet niet wat ik moet zeggen.’ ‘Ik heb er geen tijd voor.’ ‘Ik kan mij compleet niet concentreren.’ ‘Ik heb het gevoel dat ik tegen een muur praat.’ Herken…

Wat zegt de Bijbel over bidden?

Wat zegt de Bijbel over bidden? Hier vind je een overzicht van 10 Bijbelteksten die jou laten zien hoe waardevol gebed is.

Wat zegt Jezus over bidden?

In de Bijbel staan zeker 25 voorbeelden hoe Jezus bidt. Hier ontdek je wat jij kunt leren van ‘meester’ Jezus leren over bidden?

Mindfulness | Een uitnodiging tot rust

Hier lees je hoe mindfulness jou kan helpen in de drukte van je leven. Waar komt mindfulness vandaan en wat vindt de Bijbel er eigenlijk van?

Gebed om kalmte

Word alles je teveel? Wil je graag bidden, maar weet je niet hoe? Dit gebed om kalmte gaat jou helpen. Klik snel verder.

Hoe bidden mensen in verschillende religies?

Bidden is een wereldwijd verschijnsel dat in alle religies voorkomt. Lees hier hoe mensen bidden binnen de islam, jodendom en christendom.

Hoe kan ik leren bidden?

Vind je bidden moeilijk? Het gevoel dat je niet echt contact maakt met God. Ontdek in deze 7 stappen hoe jij kunt leren bidden.